Kavalan pilkkikisat 11.11.2023 – SÄÄNNÖT

Tule mukaan!

Ilmoittautumislinkki on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Kilpailijaa

Rahakkaat palkinnot

Eri sarjaa

Kilpailun säännöt

Päivitetty: 18.10.2023 17.00: Julkaistu säännöt

1 § Yleistä


Nämä säännöt ovat voimassa Kavalan pilkkikilpailussa 11.11.2023. Kilpailussa pelataan ProPilkki 2 peliä ja pelin 1.9.3 tai uudempaa versiota. Kilpailun päätuomarina toimii Kavala esports ry hallituksen nimeämä luonnollinen henkilö. Järjestäjät pidättävät oikeuden muuttaa sääntöjä ilman ennakkoilmoitusta. Kilpailun järjestää Kavala esports ry.

2 § Osallistumisoikeus

Mukaan voivat osallistua vain Kavala esports ry:n varsinaiset- ja kannatusjäsenet. Jäsenen vuoden 2023 jäsenmaksu tulee näkyä maksettuna Kavalan tilillä ennen kilpailun aloitusta. Osallistuminen kilpailuun on ilmaista.

3 § Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon ilmoittautumislomakkeella. Kilpailuun otetaan mukaan 30 ensimmäistä henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tulee olla tehtynä viimeistään perjantaina 10.11.2023 klo 20.00 (Suomen aikaa, UTC +2). Myöhässä tulleita ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

4 § Tuomarineuvosto

Kilpailun tuomaroinnista vastaa päätuomarin kokoama tuomarineuvosto, johon kuuluu päätuomarin lisäksi kaksi (2) luonnollista henkilöä. Tuomarineuvosto valvoo kilpailijoiden käytöstä, käsittelee tarvittaessa protestit ja päättää kilpailun keskeyttämisestä tai perumisesta. Tuomarineuvoston jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan kilpailuun jos he täyttävät 2 § ja 3 § mukaiset osallistumisoikeudet.

5 § Kilpailun kulku

Kilpailu aloitetaan klo 16.00 osallistujille pidettävällä infotilaisuudella. Infotilaisuus pidetään Kavalan Discord kanavalla. Kilpailussa pelataan kolme (3) erillistä karttaa. Yhden kartan kesto on 60 minuuttia. Kartan vaihtojen välissä pidetään max. 10 minuutin tauko. Uusi kartta voidaan aloittaa aikaisemmin, jos kaikki pelaajat ilmoittavat olevansa valmiina. Kartan aloitusta voidaan viivästyttää, mikäli tuomarineuvosto on käsittelemässä protestia.

Kilpailun kartat arvotaan pelin virallisesta karttapoolista, poislukien Meri ja Venetjoen Tekojärvi, jotka on poistettu kilpailusta. Karttojen olosuhteet arvotaan erikseen jokaiseen karttaan (kellonaika, vuodenaika ja aloituspaikka).

Pilkeiksi tulevat oletuspilkit kuusi (6) satunnaista pilkkiä. Nämä ovat samat kaikilla pelaajilla. Satunnaiset pilkit arvotaan erikseen jokaiseen karttaan. Pelaaja saa osallistua kaikkiin kolmeen karttaan.

6 § Sarjat ja pisteytys

Kilpailussa on kolme (3) virallista sarjaa. Pelimuotona on normaali pelimuoto eli kalojen yhteispaino. Kiiskiä ei lasketa yhteispainoon. Kaikki sarjat ovat yksilö sarjoja. Sama pelaaja voi voittaa vain yhden (1) sarjan. Mikäli pelaajalla on lopullisessa pistelaskussa suurin saalis, ja suurin kala, tällöin pelaaja voittaa Suurin saalis -sarjan. Tuomarineuvosto tarkistaa pelin lokeista seuraavaksi suurimman kalan saaneen pelaajan.

1. Sarja – Suurin saalis: Suurin saalis sarjassa jokaisen kentän saaliit pisteytetään alla olevan pistetaulukon mukaisesti. Kun kaikki kartat on pelattu, pelaajan kaikkien kenttien pisteet lasketaan yhteen ja sarjan voittaja on pelaaja, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä. Kolmen kentän yhteenlaskettu pistemäärä on pelaajakohtaisesti maksimissaan 30 pistettä.

Pisteytys:
1. sija – 10 pistettä
2. sija – 9 pistettä
3. sija – 8 pistettä
4. sija – 7 pistettä
5. sija – 6 pistettä
6. sija – 5 pistettä
7. sija – 4 pistettä
8. sija – 3 pistettä
9. sija – 2 pistettä
10. sija – 1 piste
11. tai alhaisempi sija: 0 pistettä

Mikäli kolmen kentän suurin yhteenlaskettu pistemäärä on tasan kahden (2) tai useamman pelaajan kesken, niin tällöin sarjan voittaja arvotaan näiden pelaajien väliltä.

2. Sarja – Suurin kala: Jokaisen kentän suurin kala merkitään järjestäjien toimesta ylös. Sarjan voittaa pelaaja, joka on saanut suurimman kalan kaikkien kolmen kentän vertailussa.

Mikäli kilpailun suurin kala on grammalleen sama kahden (2) tai useamman pelaajan kesken, niin tällöin sarjan voittaja arvotaan näiden pelaajien kesken.

3. Sarja – Kavalin kalakaveri: Kavalin kalakaveri sarjaan otetaan mukaan ne pelaajat, jotka eivät ole voittaneet kumpaakaan aiemmasta sarjasta. Jokaiselle pelaajalle annetaan oma numero sarjan osallistujamäärän mukaisesti (1-n). Kun numerot sarjan pelaajille on annettu, kilpailun päätuomari arpoo sarjan voittajan annettujen numeroiden joukosta, jolloin kyseisen numeron omaava pelaaja voittaa sarjan.

Järjestäjä ylläpitää digitaalista tulostaulukkoa, johon tulokset kirjataan kartta kohtaisesti. Linkki tulostaulukkoon ilmoitetaan kilpailun alussa pidettävässä infotilaisuudessa.

7 § Tekniset ongelmat

Kilpailu pelataan Kavala esports ry:n ylläpitämällä palvelimella. Mikäli palvelimella tai järjestäjän muissa omissa järjestelmissä (esim. tietoliikenne) havaitaan ongelmia, järjestäjä / tuomarit pidättävät oikeuden:
 – aloittaa kartta uudelleen
 – viivästyttää kartan alkua kunnes ongelma on korjattu
 – aikatauluttaa kilpailu uudelle ajankohdalle
 – perua kilpailu

Jos yksittäinen pelaaja kohtaa teknisiä ongelmia, kilpailua jatketaan normaalisti. Pelaaja saa liittyä takaisin palvelimelle ja jatkaa osallistumistaan jäljellä olevana aikana.

8 § Kilpailun keskeyttäminen ja peruminen

Kilpailutuomarit voivat tarvittaessa keskeyttää tai perua kilpailun vakavan teknisen ongelman tai muun mahdollisen äkillisen tapahtuman, esimerkiksi sairastapauksen vuoksi. Järjestäjä ei ole velvollinen aikatauluttamaan kilpailua uudelle ajankohdalle.

9 § Protestit

Kaikki protestit pelin kulkuun tai tuloksiin liittyen tulee tehdä tuomarineuvostolle 10 minuutin kuluttua kartan päättymisestä. Myöhässä tulleita protesteja ei käsitellä.

10 § Muut säännöt

1. Pelin periaatteita muuttavien bugien käyttö on kielletty.

2. Ulkopuoliset ohjelmat, jotka vaikuttavat pelin tilaan tai suorittavat pelin sisällä toimintoja, ovat kielletty.

3. Pelaajien tulee käyttää samaa pelinimeä koko kilpailun ajan.

11 § Palkinnot

Kilpailussa ovat jaossa seuraavat palkinnot:
3 kpl 25€ digitaalinen lahjakortti Steam -pelipalveluun

Palkinnot jaetaan seuraavasti:
Jokaisesta sarjasta palkitaan vain sarjan voittaja. Sarjan voittaja saa 1 kpl 25€ lahjakortin Stream pelipalveluun. Sama pelaaja voi voittaa vain yhden (1) sarjan. Palkinnot luovutetaan voittajille 7 vuorokauden sisällä kilpailun päättymisestä. Palkinnon luovutusta varten voittajan tulee hyväksyä Kavalan yhteyshenkilön kaverikutsu Steam -pelipalvelussa.

Kysymyksissä ota yhteys: tapahtumat@kavala.fi