Kaisanet ja Kavala esports järjestävät ePuulaaki turnauksen nyt toista kertaa

Ensimmäinen alkukarsinta pelataan perjantaina 11.10.2019 alkaen klo 17.00 Ristijärvellä. ePuulakin alkukarsinnat järjestetään 10 eri paikkakunnalla ja jokaisen alkukarsinnan kaksi parasta pelaajaa palkitaan. Jokaisen paikkakunnan paras pelaaja pääsee lopputurnaukseen Kajaaniin. Turnaus pelataan syksyn aikana Kainuun, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Turnauspelinä on NHL20 ja turnaus pelataan edellisen vuoden tapaan Playstation 4 - pelikonsolilla.

Kavala esports ry on kainuulainen elektronisen urheilun yhdistys, jolla on vankka kokemus peliturnausten järjestämisestä. ”Viime vuonna ePuulaaki otettiin hyvin vastaan ja tänäkin vuonna ilmoittautumisia alkukarsintoihin on tullut jo runsaasti.” Kavala esports ry:n puheenjohtaja Juho Kouvonen kertoo. Turnaus on avoin myös yleisölle.

Alkukarsinnassa pelataan alkulohkoissa oman lohkon pelaajia vastaan. Joukkue täytyy valita NHL-joukkueista. ”Virallinen NHL kausi on alkanut Pohjois-Amerikassa viime viikolla. On jännittävää nähdä miten alkanut kausi vaikuttaa ePuulaakin pelaajien joukkuevalintoihin. ”, Kouvonen toteaa.

Tietoliikennealan yritys Kaisanet Oy:lle esports on varsin kiinnostava asia. "Meille on tärkeää olla mahdollistamassa ja tukemassa e-urheilua toiminta-alueellamme. Kaisanetin huippunopea ja toimintavarma nettiyhteys sekä komponenttivalikoima ovat suunnattu niin pelaajille kuin pelien kehittäjillekin." kertoo Kaisanetin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heini Sivula.

E-urheilun suosio kasvaa hurjaa vauhtia ja sitä voi opiskella niin Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa kuin Kajaanin ammattikorkeakoulussakin. Lisäksi monet perinteiset urheiluseurat ovat toiminnassa mukana, esimerkkinä Sotkamon Jymy.

Osallistuminen ePuulaki-turnaukseen on ilmaista. Jokainen osallistuja saa osallistua vain yhden paikkakunnan alkukarsintaan, ja kussakin karsintaottelussa osallistujien määrä on maksimissaan 16 henkilöä.

Ilmoittautuminen karsintoihin on käynnissä www.epuulaaki.fi -sivuston kautta ja lisäksi otteluita pääsee seuraamaan ilmaiseksi. Tule sinäkin kannustamaan suosikkiasi!